Välkommen till Erikssons Båtbyggeri AB!

  

 

  

 

 

 

På Ingmarsö, mitt i Stockholms skärgård finns vi. Här bygger vi träbåtar efter gamla förebilder och nya konstruktioner. I vårt båtbyggeri finns plats för byggen upp till 10,5 meters längd. Vi bygger efter dina idéer, och våra egna, eller andras ritningar. Mindre reparationer eller stora renoveringar ombesörjer vi också.     
I vårt snickeri kan vi utföra de flesta arbeten, som t.ex. fönster, köksinredning m.m. På varvet reparerar och servar vi alla typer av båtar och motorer. Vi har plats för drygt 100 vinterförvarade båtar, antingen för självrustning eller fullservice.
Nyhet! Båtbottentvätt, vi lyfter upp och högtrycksspolar din båt ren från beväxning, ring för att boka!
De vanligast förekommande nybyggena är: Ingmarsösnipan, Ingmarsö-ökan, Motorsumpen och GKSS-Ekan samt några varianter av roddbåtar. Alla båtar byggs på beställning, vilket ger kunden stort inflytande.
Vi säljer och monterar Yanmar marindieselmotorer, samt de flesta utbordarfabrikaten. Vi reparerar och servar också alla typer av motorer - är auktoriserad Yanmarservice - och säljer reservdelar till Yanmar, Volvo Penta, Evinrude/Johnson samt Mercury/Mariner. Vi utför även helrenovering av motorer. I vår mekaniska verkstad utför vi såväl svetsning i stål och aluminium, som svarvning och fräsning. Vår specialitet är, förutom båtbyggeri, båtinredningar samt byggnadssnickerier, som t.ex. fönster och dörrar.

 

Båtbyggeriet startades 1960 av bröderna Per-Oskar och Hans Eriksson, sedan 1990 driver vi  båtbyggarskola.klicka här! Obs sista anmälningsdag 15 mars 2011!
Idag driver Hans Eriksson företaget tillsammans med Per Eriksson, som efterträtt Per-Oskar som företagets vd. Företaget har idag 5 anställda, som antingen har mästarbrev eller gesällbrev i båtbyggeri, de flesta har gått i båtbyggarskolan, samt inte minst samlat på sig mer än 40 års erfarenhet av båtbyggande.
Kontakta oss gärna om du vill veta mer!